Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 7. 4. do 14. 4. 2024

Mimořádná kostelní sbírka – v neděli 7. dubna bude mimořádná sbírka na vybavení nově zrekonstruovaného Salesiánského centra v Pardubicích.

Sbírka pro křesťany ve Svaté zemi – na Velký pátek se vybralo 32.823 Kč.  Děkujeme za Vaši štědrost.

Setkání seniorů – ve středu 10. dubna od 14:30 na faře.

Koncert Lions Club Hradubice – ve čtvrtek 11. dubny od 18:00 v kostele sv. Bartoloměje proběhne charitativní koncert ve prospěch Tyfloservisu HK, což je organizace pomáhající slabozrakým a nevidomým lidem. Vstupné dobrovolné.

Farní pouť do Kutné Hory – se uskuteční v sobotu 13. dubna. Cílem je nejen poznat krásné město a gotické chrámy, ale i být spolu a společně něco prožít. Proto se snažíme, aby pouť byla vhodná i pro rodiny s dětmi a zájemci se mohli zúčastnit třeba pouze části programu. Je možné cestovat osobním autem nebo využít společného autobusu. Vzhledem k „půlmaratonu“ bude nástup jinak než obvykle. Autobus bude odjíždět z autobusové zastávky - terminál B č. 18 na hlavním nádraží v 7:00. Vzhledem k organizaci prohlídek a oběda je nutné, aby se všichni přihlásili do 4. dubna na farních stránkách nebo vhozením řádně vyplněné přihlášky do krabiček v kostele sv. Bartoloměje a sv. Jana Křtitele. Program a bližší informace najdete ve zpravodaji farnosti č. 2, na webových stránkách farnosti a na nástěnkách. 

Sběr posvěcených ratolestí - posvěcené ratolesti („kočičky“) z loňské Květné neděle, můžete přinést do sakristií našich kostelů nejpozději do 14. dubna. Jejich spálením pak bude připraven popel, kterým budeme označeni příští rok o Popeleční středě.

Ohlášky za Salesiánský klub 

Slavnostní otevření salesiánského domu - blíží se slavnostní otevření zrekonstruovaného salesiánského domu, připadá na neděli 26. května 2024. Jmenuje se OteFEST, protože navazuje na tradici společného celofarního Křesťanského festivalu a rádi se uvidíme s úplně celou farností. Dopoledne proběhne slavnostní mše svatá a otevření domu, po společném obědě se můžete těšit na festivalový program. Organizátoři akce prosí o dobrovolnickou pomoc různého druhu. Stačí i dvě tři hodiny vašeho času, rádi bychom, aby nás bylo co nejvíce, mohli jsme se prostřídat a akci si co nejvíce užít jako účastníci. Na nástěnkách najdete plakátek s odkazem, kde je možné si prohlédnout program a také pod tlačítkem ZAPOJTE SE vyplnit, kolik dobrovolnického času můžete věnovat. Děkujeme!