Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 3. 12. do 10. 12. 2023

Volby do pastorační rady – proběhnou v neděli 3. prosince v čase jednotlivých bohoslužeb. Hlasovací lístky jsou k dispozici v kostelích na stolečku.  Na nich je též uveden způsob hlasování. Lístečky vhazujte do připravených krabiček. O výsledcích budete informování v průběhu příštího týdne. Díky za vaši aktivní účast. 

Úklid kostela Zvěstování Panny Marie (klášterní) - ve středu 6. prosince v 18:00 bude probíhat úklid tohoto kostela. Přijďte prosím pomoci.

Končí kurz Alfa - ve čtvrtek 7. listopadu bude v kostele sv. Bartoloměje probíhat poslední tichá adorace od 18:45 do 20:30. Děkujeme všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na průběhu kurzu Alfa.

Změna místa konání mše svaté – na Slavnost Panny Marie počaté bez poskvrny dědičného hříchu v pátek 8. prosince bude večerní mše svatá mimořádně sloužena v 18:00 v kostele Zvěstování Panny Marie „klášterní“.

Rorátní mše svatá – v sobotu 9. prosince v 7:00 v kostele Zvěstování Panně Marii. Zváni jsou i rodiče s dětmi. Po mši svaté jste zváni na společnou snídani na farním sále.

Domov důchodců u Kostelíčka – mše svatá bude sloužena ve čtvrtek 7. prosince v 15:00.

Adventní koncert - Centrum Don Bosco a Schola Vás srdečně zvou v neděli 10. prosince v 17:00 na již tradiční adventní koncert do MUCu. Rytmické písně scholy doprovodí adventním zamyšlením salesiáni Jiří Caha a Václav Čunek. Výtěžek z akce – dobrovolné vstupné – bude věnován na vybavení nově zrekonstruovaných ubytovacích prostor Centra Don Bosco, kde budou probíhat Kurzy přípravy na život a další aktivity pro mladé lidi vyrůstající v dětských domovech. 

Zpravodaj farnosti č. 7 – vychází v neděli 10. prosince

Benefičního večera pro SKP-CENTRUM – se koná v neděli 10. prosince v 16:00 v kostele sv. Bartoloměje. V rámci benefičního koncertu vystoupí pěvecký sbor Bonifantes.

Zapalme svíčku za zesnulé děti – v rámci Světového dne zesnulých dětí se bude konat v neděli 10. prosince od 18:30 v kostele sv. Bartoloměje již tradiční tichá vzpomínka spojená s modlitbou za zesnulé děti. V 19:00 bude sloužena mše svatá na tento úmysl. Mši svatou bude celebrovat P. Tomáš Mlýnek.

Sbírka Na kněžský seminář a formaci bohoslovců – diecézní sbírka proběhne v neděli 10. prosince při všech bohoslužbách.

Oblastní charita Pardubice – informace
-    V neděli 3. prosince bude Oblastní charita Pardubice opět nabízet před bohoslužbami ke koupi adventní věnce za 300,- Kč, výtěžek podpoří charitní Domácí hospic Andělů strážných.