Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 25. 2. do 3. 3. 2024

Sbírka Svatopetrský haléř – v neděli 25. února při všech bohoslužbách.

Malajsie aneb – počkejte 2 minuty - v úterý 27. února v 19:00 ve farním sále bude P. Jan Linhart vyprávět o své cestě do asijské země. Poutavé vyprávění bude doprovázeno promítáním fotografií.

Pobožnosti křížové cesty – ve středu 28. února v 11:30 v kostele sv. Jana Křtitele a v pátek 1. března v 17:30 v kostele sv. Bartoloměje. 

Sederová večeře – v neděli 24. března 2024 (Květná neděle) od 15:30 hod. (cca 3 hod.) Vám nabízíme možnost, prožít společně Pesachový seder neboli slavnostní večeři podle tzv. „křesťanské pesachové hagady“. Touto večeří si připomeneme poslední večeři Páně. Prosíme, abyste se registrovali, a to buď na farním webu nebo na telefonu 606 427 580, a to nejpozději do čtvrtka 21. března 2024. Registrace na tuto akci je nutná.

LDN Rybitví – mše svatá bude sloužena ve středu 28. února v 13:15.

Modlitba za národ – ve čtvrtek 29. února v 11:30 v kostele sv. Jana Křtitele.

Modlitby za kněze – v pátek 1. března v 17:00 v kostele sv. Bartoloměje.

Svátost smíření – na první pátek v měsíci tj. 1. března bude možnost jít ke svátosti smíření od 16:00 do 18:00 v kostele sv. Bartoloměje.

Večeřadlo Panny Marie – v sobotu 2. března v 7:00 v kostele sv. Jana Křtitele.

Večer chval – v sobotu 2. března v 19:00 v kostele sv. Bartoloměje.

Rok modlitby – Svatý otec František vyhlásil letošní rok Rokem modlitby, jako duchovní přípravu církve na Svatý rok 2025. Jak naplnit přání papeže Františka v naší farnosti bude jedním z bodů pastorační rady 7. března. Pokud někdo z vás má nějaký konkrétní realizovatelný nápad či touhu, napište ji na adresu uhlir.jan@dihk.cz. Může se jednat o jednorázovou nebo dlouhodobou aktivitu, prožívanou v soukromí či v kostele.  Návrhy budou přečteny a zváženy na pastorační radě. Předem děkujeme.  

Seminář o evangelizaci v HK – v sobotu 16. března se v Novém Adalbertinu v Hradci Králové uskuteční už 4. Seminář o evangelizaci. V dopolední části programu bude hovořit misionář oblát P. Vlastimil Kadlec, OMI na téma „Radost evangelia“ a odpoledne proběhne několik workshopů. Program bude zakončen společnou modlitbou chval. Více informací naleznete na webových stránkách farnosti či biskupství. Je třeba se předem přihlásit. 

Jak pomáhat dospívajícím na cestě k dospělosti – je přednáška, která se uskuteční v Arše v neděli 3. března v 16:00. Přednáškou provede Mgr. Hana Imlaufová, speciální pedagog, manželský a rodinný poradce. Pracuje v Křesťanské pedagogicko-psychologické poradně v Praze. Dlouhodobě se zabývá dospíváním a identitou dětí.

INFORMACE OD SALESIÁNŮ

Víkend pro děvčata 11+ (ten co byl naplánovaný pro konec února) se přesouvá na nový termín a to    15 – 17. března. 

Hledáme kuchaře -  pro naše víkendy a také tábory hledáme kuchaře. Více a podrobněji vysvětlí George Woclawek.