Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 4. 6. do 11. 6. 2023

Sbírka Na pastorační aktivity farnosti – v neděli 28. května se vybralo 23.807 Kč.

Pravidelná adorace – v úterý 6. června v 18:30 v kostele sv. Jana Křtitele.

Mše svatá v LDN Rybitví – ve středu 7. června v 13:15 bude sloužena mše svatá.

Mše svatá v DDK – ve čtvrtek 8. června v 15:00 v Domově důchodců u Kostelíčka

Úklid kostela sv. Bartoloměje – v pátek 26. května od 8:00. Vítáme každého nového ochotného člověka, který se chce zapojit do pravidelného úklidu našeho farního kostela. Sraz je před zákristií.

Brigáda na faře – společně s mládeží putující do Lisabonu jsou zváni muži i ženy v sobotu 10. června v době od 8:00 do 13:00 na čištění oken, světel, lustrů, vymetení pavučin, vytření podlah, urovnání skříněk, případně na úklid sakristie. Uvítáme, pokud si s sebou přinesete vysavač na mytí oken.  Občerstvení bude zajištěno, ale případné pochutiny budou také vítány.

Večer chval – v sobotu 10. června se uskuteční v kostele sv. Bartoloměje Večer chval spojený s modlitbou za mládež putující do Lisabonu. Promluvu bude mít P. Piotr.

Boží tělo – v neděli 11. června po mši svaté v kostele sv. Bartoloměje bude tradiční průvod s Nejsvětější Svátostí a modlitba za naše město na Pernštýnském náměstí. Rodiče dětí, které se chtějí zúčastnit průvodu a sypání květin, ať se předem přihlásí u paní Marty Kohoutkové tel.: 777 086 716. 

Koncert DalcorARTet – v neděli 11. června v 17:00 jste srdečně zváni do kostela sv. Bartoloměje na podvečerní koncert smyčcového kvarteta DalcorARTet. Vstupné je dobrovolné.

Zpráva o hospodaření farnosti Pardubice v roce 2022 – na stolku v kostele si můžete vzít informace o hospodaření farnosti. Případné dotazy směřujte na P. Jana Uhlíře nebo členy ERF.

Evangelizační kurz - Do 18. června je možné se přihlásit na Evangelizační kurz, který pořádá královéhradecká diecéze. Jedná se o 4 podzimní víkendy v Hradci Králové a duchovní obnovu s P. Vojtěchem Kodetem na Hoře Matky Boží v Králíkách. Více informací naleznete na webu www.bihk.cz/evangelizace/evangelizacni_kurz nebo na mailu evangelizace@dihk.cz.

Modlitba za děti a mládež – v souvislosti s prázdninami a setkáním v Lisabonu budeme v závěru nedělních mší svatých pamatovat krátkou modlitbou na děti a mládež farnosti.

Prosby do Lisabonu – v zadní části kostela jsou připraveny krabičky. Napište na papírek svou prosbu, dík, chválu a dejte ji do krabičky. Mládež, která pojede na Světové setkání mládeže do Lisabonu, se bude za tyto úmysly s láskou modlit.

Oblastní charita Pardubice - hledá pečovatelky pro střediska Pečovatelské služby v Holicích a Moravanech. Více informací na webu Charity či přímo u vedoucí služeb Dany Fifernové tel.: 775 296 831.