Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Ohlášky
Ohlášky v týdnu od 18. 2. do 25. 2. 2024

Příprava k prvnímu svatému přijímání a představení dětí – v neděli 18. února od 15:00 na farním sále bude první setkání dětí, které jsou přihlášeny na přípravu k prvnímu svatému přijímání. V neděli 25. února budou děti představeny při mši svaté v 10:00 v klášterním kostele.

Sbírka Svatopetrský haléř – v neděli 25. února při všech bohoslužbách.

Pobožnosti křížové cesty – ve středu v 11:30 v kostele sv. Jana Křtitele a v pátek 23. února v 17:30 v kostele sv. Bartoloměje. Zde křížovou cestu budou moderovat rodiny.

Postní duchovní obnova – se bude konat v sobotu 24. února od 15:00 na faře. Letošním přednášejícím je P. Jan Linhart. Téma přednášky je „Zkoušky víry“.

Postní almužna – je spolu s modlitbou a půstem cestou na přípravu na Velikonoce. Pro zájemce jsou na stolečku v zadní části kostela připravené kasičky, tzv. Postničky. Začátkem velikonoční doby je možné kasičky přinést do sakristie kostelů nebo do kanceláře. Výtěžek bude předán Oblastní charitě Pardubice.  

Návštěva z Augsburgu – v neděli 25. února při mši sv. v klášterním kostele přivítáme zástupce partnerské farnosti z německého Augsburgu, kteří nám předají velikonoční svíci. Jedná se o farnost, která nám v devadesátých letech velmi štědře pomáhala a mnohé osobní vztahy jsou stále živé.  

Malajsie aneb - počkejte 2 minuty - v úterý 27. února v 19:00 ve farním sále bude P. Jan Linhart vyprávět o své cestě do asijské země. Poutavé vyprávění bude doprovázeno promítáním fotografií.

Úklid kostela sv. Bartoloměje – v pátek 23. února od 8:00 bude probíhat pravidelný úklid. Sraz před zákristií. Nebojte se přijít. Úklidové prostředky jsou k dispozici.

Farní návštěva vinného sklípku v Dolních Bojanovicích – návštěva vinného sklípku Antonína Blažka v pátek 1. března večer se uskuteční. Kapacita není ještě naplněna a je možné se na tuto akci ještě přihlásit. Přespání zajištěno, doprava vlastními auty. Cena včetně degustace, večeře a noclehu 950 Kč. 

Jak pomáhat dospívajícím na cestě k dospělosti – je přednáška, která se uskuteční v Arše v neděli 3. března v 16:00. Přednáškou provede Mgr. Hana Imlaufová, speciální pedagog, manželský a rodinný poradce. Pracuje v Křesťanské pedagogicko-psychologické poradně v Praze. Dlouhodobě se zabývá dospíváním a identitou dětí.

INFORMACE OD SALESIÁNŮ

Víkend pro děvčata 11+ (ten co byl naplánovaný pro konec února) se přesouvá na nový termín a to    15 – 17. března. 

Přihlašování na letní tábory - všechny informace najdete na webu salesiánů. Přihlašování probíhá přes
aplikaci IS Domeček, kterou znáte z víkendovek.

Hledáme kuchaře -  pro naše víkendy a také tábory hledáme kuchaře. Více a podrobněji vysvětlí George Woclawek.