Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Článek (Prezentace návrhu nového oltáře v kostele sv. Bartoloměje)

Prezentace návrhu nového oltáře v kostele sv. Bartoloměje

O architektovi:

Architekt Josef Pleskot (*1952) vystudoval architekturu na ČVUT v Praze, krátce vyučoval na Katedře teorie a vývoje architektury. Poté pracoval v Krajském projektovém ústavu. Od roku 1991 vede vlastní architektonickou kancelář AP atelier. Jeho realizace bývají pravidelně publikovány a získaly mnohá ocenění.
Spektrum zakázek AP atelieru je velmi široké co do velikosti i druhové skladby. Zájem o krajinu a o kulturní dědictví představuje v jeho činnosti významné místo. Velkou pozornost věnuje společenskému dění a veřejným aktivitám. Je také členem mnoha odborných grémií.

Josef Pleskot patří mezi nejvýznamnější současné české architekty, je držitelem řady ocenění včetně Grand Prix Obce architektů. V roce 2009 byl v odborné anketě organizované časopisem Reflex zvolen nejvýznamnější osobností české architektury dvacetiletí 1990–2009. V posledních letech je vysoce hodnocena jeho rozsáhlá konverze areálu Vítkovických železáren v Ostravě s multifunkční aulou Gong, vysokou pecí Bolt Tower a Trojhalím Karolina. Za Svět techniky získal cenu Architekt roku 2014. Mezi další významné realizace patří rekonstrukce Lvího dvora a průchod valem Prašného mostu na Pražském hradě,
ústředí ČSOB v Praze – Radlicích, Vinařství Sonberk v Popicích, revitalizace Zámeckého návrší a Regionálního muzea v Litomyšli nebo lávky v Písku, Ostravě a Mladé Boleslavi.

Více informací najdete na www.apatelier.cz

Další informace o návrhu nového oltáře najdete ve Zpravodaji farnosti (č. 1 a 2 / 2024)

Ostatní články

2023