Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Článek (Farní den)

Farní den

Farní den – neděle 24. září


Již léta jsme měli možnost se společně sejít v červnu na zahradní slavnosti. Letošní rok to nevyšlo, a tak si to vynahradíme v neděli 24. září.

Společné setkání začneme mší sv. v 9:00 v kostele sv. Bartoloměje, při které přivítáme nové katechumeny.

Po mši sv. se přesuneme na farní zahradu na kávu a něco sladkého a po příchodu farníků z klášterního kostela společně poobědváme. Během setkání nám zazpívá kapela Šimon Family Band. Už název odkazuje na rodinu Šimonových z Kralup nad Vltavou, která má své kořeny v naší farnosti – maminka Terezka roz. Šlégrová je mnohým jistě známá. 😊 Farní den vyvrcholí v kostele sv. Bartoloměje promítáním fotografií a vyprávěním mládeže o Světových dnech mládeže v Lisabonu.  

 Přibližný časový harmonogram:

9:00    mše sv. v kostele sv. Bartoloměje
10:30    káva a sladkosti na farní zahradě
11:30     modlitba a společný oběd
12:15    vystoupení kapely Šimon Family Band prokládané mluveným slovem a vzpomínáním farníků (moderuje P. Jan Uhlíř)
14:30     Promítání a vyprávění z Lisabonu

Každá taková akce vyžaduje přípravu a je nezbytná pomoc mnoha lidí. Bude potřeba postavit stany, donést stoly a židle, obsluhovat točení piva a limonády, péci palačinky, přinést dostatek sladkých a slaných dobrot na společný stůl, vařit kávu, udržovat čistotu. Pokud byste mohli pomoci, přihlaste se prosím u Pavly Pecnové (tel.:  604737790, ppecnova@seznam.cz). Budeme rádi za každou pomoc.

VŠICHNI jste srdečně zváni na farní den, abychom se mohli potkat, poznat, popovídat, pobavit a také pobýt s našimi duchovními otci i při jiné příležitosti, než je mše svatá.

Za veškeré přiložení ruky ke společnému dílu předem velice děkujeme 😊

Ostatní články

2023