Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Farnost Pardubice - Článek (Noc kostelů)

Noc kostelů

Noc kostelů


V pátek 2. června bude tradiční akce Noc kostelů. Program bude probíhat v kostele sv. Bartoloměje. Na začátku bude v 18:00 sloužena mše svatá a po ní se rozezní naše pardubické zvony. Po přivítání a úvodním slovu otce Jana Uhlíře bude následovat přednáška pana Jana Rohlíka o historii kostela sv. Bartoloměje. Těšíme se také na koncert duchovní hudby, který nám tradičně připravuje regenschori pan Jiří Kuchválek. Bude možnost se podívat do zákristie a lze si zde prohlídnout liturgické předměty a oděvy. Kdo bude chtít, může navštívit kůr a prohlédnout si varhany. Noc kostelů bude zakončena po půlhodince v tichosti při svíčkách. Předpokládaný konec je ve 22:15.
Aby tato akce proběhla v dobré atmosféře. Je zapotřebí i dobrovolníků, kteří zajistí dohled v kostele. Proto bude na stolku pod kůrem lístek k zápisu do této dobrovolné služby.  

V kostele Zvěstování Panny Marie si pro Vás připravila program naše mládež. Děcka Vás přivítají v 19:00 a následovat budou křesťanské písničky, scénky z Bible, videa z CSMka. Akci bude zakončena chválama s modlitbou v 21:30. 

 

Ostatní články

2023